2011. augusztus 27., szombat

A magyar alkotmánybíráskodás sarkalatos normá - Jelenlegi ára: 1 230 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A magyar alkotmánybíráskodás sarkalatos normáiA könyv listaára: 1500 Ft. Leírás:
A rendszerváltás kerek évfordulójára már eddig is számos könyv jelent meg, elemezve az akkor történteket történeti, gazdasági, vagy éppen szociológiai szempontból. Jelen kötet a jog egy kisebb, bár annál jelentősebb szeletével, a magyar alkotmánybíráskodás kialakulásával foglalkozik. A Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága (Ab. ) ezen közel 20 év alatt hatalmas munkát végezve, több ezer határozatot hozott, igaz, tevékenységét elég sokan kritizálták az elmúlt két évtizedben. Az Alkotmánybíróság hazánkban kiemelten fontos helyet foglal el a jogalkalmazás folyamatában. A taláros testület ugyanis nélkülözhetetlen, s döntései megfellebbezhetetlenek, mondhatni ex cathedra érvénnyel bírnak. Sajátos helyzetet ad az is, hogy a mai, Paczolay Péter vezette testület minden tagja egyetemi oktató is egyben. Jelen kötet megszületéséhez is az adta a két alkotmánybíró-szerkesztőnek az ötletet, hogy az alkotmánybírósági normák számtalanszor kerülnek elő az előadások, vagy a szemináriumi foglalkozások során. A vékony kötet egy rövid bevezető után tartalmazza az Ab. ún. kiskátéját: tizenkét kérdést és választ előbb az Ab. -ról magáról, majd az alkotmánybírósági törvényekről. Olyan, napjainkban kifejezetten aktuális kérdésekre kerestek válaszokat, mint például hogy adhat-e tanácsot az Ab. a jogalkotónak, hogyan korlátozhatóak az alapjogok, hol húzódnak a gyülekezési jog határai, vagy éppen mikor arányos a közteherviselés? Ez után követezik az Alkotmány (a többször módosított 1949. évi XX. t. ), mint az állam legmagasabb szintű jogszabálya teljes szövege. Az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. t. szövege után pedig elolvasható a testület ügyrendjével kapcsolatos belső határozat is, melyet 2009. január 12-én fogadott el az Ab. ISBN: 978-963-9650-54-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 230 Ft

Az aukció vége: 2011-08-29 12:40
. A magyar alkotmánybíráskodás sarkalatos normá - Jelenlegi ára: 1 230 Ft

Fontos